TANULMÁNYOK ÉS GYAKORLAT

 

Dr. Berényi Erzsébet

radiológus főorvos

1991-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1991-ben kezdem radiológusi pályámat Kisvárdán, a Városi Kórház Radiológiai Osztályán. Itt ismertem meg az ultrahang alapjait, s a nagy betegforgalom lehetővé tette számomra, hogy tapasztalt ultrahang diagnoszta legyek.

1997-től a gyógyszeriparban tevékenykedtem, de eközben is végeztem ultrahang vizsgálatokat mindaddig, míg ezt a munkahelyemen engedélyezték.

2012-ben visszatértem eredeti munkahelyemre, a Felső-Szabolcsi Kórház Radiológia Osztályára. Időközben új ismereteket szereztem, felfrissítettem tudásomat, s szakvizsgáztam radiológiából. 

Mindent összevetve legalább 15 éves tapasztalatom van az ultrahang vizsgálatok végzése terén.

Fontosnak tartom a szakmai tudást, megfelelő technikai hátteret, és nem utolsó sorban az emberséget, az empátiát és a türelmet is. 

Biztosítani szeretném a nyugodtabb környezetben, a beteg által kiválasztott időpontban, a megszokott rohanást csökkentve, a megfelelő ideig történő alapos ultrahang vizsgálat elvégzését, s igény szerint javaslatot teszek a további teendőkkel kapcsolatban.

Fontos, hogy azok az egészségesnek látszó paciensek is eljussanak ultrahang vizsgálatra, akik elfoglaltságuk miatt csak az esti órákban tudnak erre időt szakítani.

Azoknak a betegeknek is próbálok segítséget nyújtani, akik több hét, akár egy hónap múlva kapnak előjegyzést a környék különböző városaiban ultrahang vizsgálatra, azonban szeretnék mihamarabb tisztázni problémájukat, nem akarnak hetekig várni a diagnózisra.